top of page

Mini's & Meeples

Sessies interactive storytelling en roleplaying games

voor kinderen, tieners en volwassenen.

1 - kopie.png

Mooie benaming, wat is het nu eigenlijk???

Bij interactive storytelling creëren de spelleider en spelers samen een verhaal. De spelleider schetst de wereld en de situaties/omgeving/wezens die ze tegenkomen, terwijl de spelers het verhaal beleven en vormgeven vanuit het perspectief van hun personage. De verhaallijn ligt niet op voorhand vast, maar is afhankelijk van de keuzes die de personages maken.

Bij een RPG ((Tabletop) Role playing game) schetst de spelleider de wereld en kiezen de spelers hoe hun personages leven en reageren binnen deze wereld. Het bekendste voorbeeld is Dungeons & Dragons, maar er bestaan nog heel wat andere voorgemaakte werelden en spelsysteem met elk hun eigen regels.

 

 

De personages kunnen zowat alles proberen wat je kan bedenken. Of dit ook echt lukt, wordt bepaald door de spelleider adhv de regels en een dobbelsteenworp.

Bij beide spelsoorten zit je samen rond een tafel en vertel je aan elkaar wat je personage doet, denkt en meemaakt. Ook de dobbelstenen komen bij beiden terug.

 

Een RPG hecht echter meer belang aan de regels, terwijl deze bij interactive storytelling meer op de achtergrond staan en de vlotheid en creativiteit van het verhaal belangrijker is.

 

 

bottom of page